Volgende week donderdag, op 5 mei, vinden in Groningen en Assen twee van de landelijke Bevrijdingsfestivals plaats. Voor deze evenementen rijden er extra bussen.

Er rijden in Groningen meer bussen langs het Bevrijdingsfestival in het Stadspark en op de drukke lijnen van en naar de stad wordt met extra bussen gereden. De lijnen 3, 4, 133, en 304 rijden extra vaak langs de dichtbij gelegen halte Verzetsstrijderslaan.

Lijn 3 en 4 rijden minimaal vier keer per uur op respectievelijk de trajecten Leek – Stadspark – Hoofdstation – Kardinge en Roden – Stadspark – Hoofdstation – Kardinge. Lijn 133 rijdt vanaf 11:00 uur twee keer per uur en lijn 304 vanaf dan minimaal vier keer per uur.

Daarnaast rijden de lijnen 5, 6, 178, 300, 309 en 312 extra vaak. Dit varieert van twee tot vier keer per uur. De bussen rijden allemaal extra laat door, tot 1:00 uur ‘s nachts.

Voor het Bevrijdingsfestival in Assen wordt ook extra gereden. Er rijdt een speciale lijn (55) tussen het station en de Zoom bij het festivalterrein bij de Baggelhuizerplas. Lijn 21 rijdt de hele dag één keer per uur met grote bussen en de lijnen 309 en 310 rijden respectievelijk vier en twee keer per uur. Ook deze bussen rijden tot ‘s nachts 1:00 uur door.

Voor de normale dienstregeling geldt dat er wordt gereden volgens de doordeweekse dienstregeling tijdens kleine vakanties, aangezien het meivakantie is. De extra ritten zijn niet opgenomen in de reisplanners en op de displays bij de haltes, maar worden later deze week gepubliceerd op de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *