Foto: Arriva

De stuurgroep achter de Wunderline heeft vorige week besloten onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een directe treinverbinding tussen Groningen en Bremen.

Het onderzoek is de laatste nog openstaande afspraak uit de samenwerkingsovereenkomst van de Wunderline uit 2019. De stuurgroep gaat onderzoek of en in welke variant een directe verbinding per spoor tussen beide steden een mogelijkheid is.

De Europese Commissie ziet de Wunderline als Europees voorbeeldproject en moedigt de partners aan om na te denken over de toekomst van de Wunderline. Het onderzoek naar een directe trein is een eerste stap. Hiervoor willen de partners gebruikmaken van Europese financiering.


Het onderzoek past ook bij de afspraken uit het coalitieakkoord, zo zegt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen: “In het coalitieakkoord is afgesproken dat we gaan onderzoeken hoe we betere internationale treinverbindingen met het noorden van Duitsland kunnen realiseren. Een goede en snelle verbinding tussen Groningen en Bremen zou een logische schakel zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *