Foto: Deutsche Bahn

In 2024 gaat de eerste stap gezet worden naar een snellere treinverbinding tussen Groningen en Bremen in Duitsland.

In samenwerking met diverse Nederlandse en Duitse overheden zal de verbinding vanaf dan in fases worden versneld. De eerste fase is klaar na het repareren van de Friesenbrücke, dan wordt de reistijd met enkele minuten versneld, onder meer door de komst van dubbel spoor op sommige plaatsen onderweg. Een aantal jaren later zal ieder uur twee keer een trein rijden die een half uur sneller is dan de huidige verbinding. Dan is er nog wel een overstap in Leer nodig.

Later in het proces moeten er directe treinen tussen Groningen en Bremen rijden. Of dat gaat lukken ligt aan de resultaten van het onderzoek naar maatregelen op het gebied van infrastructuur, comfort en toegankelijkheid.

Dit voorjaar komen alle betrokken partijen bij elkaar voor een uitgebreid overleg over de mogelijkheden van de verbeterde verbinding. Eind dit jaar moet definitief bekend zijn welke maatregelen doorgevoerd zullen worden.

Een gedachte over “Reistijd naar Bremen drie kwartier omlaag”
  1. Een ALEX trein rechtstreeks tussen Groningen en Bremen VV zou ideaal zijn.
    (ALEX=Arriva Länder Express, zie op youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *