Foto: Arriva

De provincie Groningen heeft dinsdag, samen met een aantal gemeenten in de provincie en bedrijven een gezamenlijke oproep aan kabinetsinformateur Mariëtte Hamer gestuurd. De regio wil financiële steun van het nieuwe kabinet van een twee projecten, waaronder de Wunderline.

Het andere project waar het om gaat is de verdubbeling van het deel van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Voor beide projecten komt de provincie ongeveer 78 miljoen euro tekort, omdat dit is uitgegeven aan ‘aanvullende bijdragen aan andere Rijksinfraprojecten’. Hiermee worden de aanpak van de Zuidelijke Ringweg en de verbouwing van het Hoofdstation in Groningen bedoeld.

Zonder financiële bijdrage van Het Rijk kunnen beide projecten niet uitgevoerd worden. De provincie, gemeenten en bedrijven zien beide projecten als belangrijk in de economische toekomst van Groningen. Bij de Wunderline speelt ook mee dat er afspraken zijn gemaakt met Duitsland, waardoor er uiterlijk volgend jaar duidelijkheid moet zijn over de financiering van de volgende bouwfase. Ook een bijdrage vanuit de Europese Unie hangt hiervan af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *