overwegstedum
Foto: Google Streetview

De provincie draagt bij aan het veiliger maken van 17 van de 23 spoorwegovergangen in de gemeente Winsum. Samen met de gemeente Winsum gaat de provincie in totaal de helft van het hiervoor benodigde bedrag betalen.

Het geld is gereserveerd als onderdeel van bijdragen van de provincie aan een reeks aan infrastructurele maatregelen in Winsum. Het veiliger maken van de overwegen is al een tijdje een grote wens van de gemeente, nadat er onder meer op de onbewaakte spoorwegovergang in de Voslaan bij Winsum meerdere malen doden vielen bij botsingen met een trein.

De provincie en gemeente gaan de komende tijd proberen afspraken met Den Haag te maken over de bekostiging van de andere helft van het benodigde bedrag.

[mappress mapid=”24″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *