Foto: ProRail
Foto: ProRail

Bouwvakkers starten komende nacht met de bouw van een tijdelijke loopbrug over de sporen bij het station in Assen.

De loopbrug is bedoeld om de perrons bereikbaar te houden tijdens de verbouwing van het station. De komende jaren worden er grootschalige werkzaamheden uitgevoerd aan het station. Die zijn onder meer nodig door de inpassing van twee extra Sprinters per uur tussen Assen en Groningen.

De loopbrug is het eerste deel van een reeks tijdelijke aanpassingen. Volgende maand wordt naar verwachting het brugdeel over het spoor op zijn plek gehesen en start de bouw van het tijdelijke station. Dat station wordt onder de loopbrug gebouwd, ter hoogte van het busstation. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk ‘s nachts uitgevoerd.

[mappress mapid=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *