Station-Assen-2015-klein

Bouwers zijn maandag gestart met de bouw van het tijdelijke station van Assen. Dat tijdelijke station zal van februari tot en met 2018 in dienst zijn wanneer het nieuwe station van Assen wordt gebouwd.

Het verwijderen van de voetgangershellingsbaan tussen de Vredeveldsetunnel en Oosterparallelweg markeert de start van de werkzaamheden. Volgende week maandag wordt de spoorwegovergang tussen de perrons en Overcingellaan afgesloten.

Volgende week vrijdag start de plaatsing van de units op het busstation van wat het tijdelijke stationsgebouw zal worden. Hier komen onder meer een kiosk en bloemist. Op 15 februari gaat het gebouwtje open, een dag later start de sloop van het huidige stationsgebouw. Tijdens de verbouwing is het busstation dynamisch.

Medio 2018 moeten alle werkzaamheden klaar zijn. Tijdens de verbouwing dient een tijdelijke loopbrug tussen het busstation en de perrons als verbinding tussen het station en de rest van Assen.

[mappress mapid=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *