PRHoogkerksneeuw

Vanwege de ijzel heeft Qbuzz haar bussen voor de hele dinsdag buiten dienst genomen in Groningen, Drenthe en Zuidoost Friesland.

De weg is spiegelglad. Er geldt code oranje. De vervoerder kan de veiligheid voor passagiers en chauffeurs niet garanderen. Qbuzz hoopt woensdagochtend de dienst weer als normaal op te kunnen starten, maar houdt de ontwikkelingen rond het weer wel in de gaten. De vervoerder verwacht sowieso dat reizigers in de ochtendspits rekening moeten houden met vertragingen. Een definitief besluit over het wel of niet opstarten van de dienst volgt rond 5:00 uur komende nacht.

De panelen bij bushaltes met actuele reisinformatie geven nog aan dat de bussen gewoon komen. Er loopt wel een tekst over de borden met betrekking tot de situatie.

Arriva liet de Qliners 305 en 314 ook niet rijden, maar de dienst is later in de ochtend toch opgestart. Dat ging niet goed, wat Arriva uiteindelijk heeft doen besluiten de dienst toch stil te leggen. Dat zal de rest van de dag ook zo blijven. Arriva rijdt sinds het einde van de ochtend weer volgens dienstregeling op het spoor rond Groningen. Woensdag aan het begin van de dienst zal Arriva zowel de bussen als de treinen weer als normaal op pad sturen.

Tussen Groningen en Zwolle rijden de NS met één Sprinter per uur per richting. Dat zal woensdagochtend tijdens de spits in ieder geval zo blijven. De treinen tussen Emmen en Zwolle waren ‘geknipt’. Tussen Coevorden en Emmen en Mariënberg en Zwolle reed Arriva een halfuursdienst. Tussen Mariënberg en Coevorden reden bussen. Tegen 16:00 uur werd de volledige dienst weer opgepakt met een halfuursdienstregeling. Er rijden op alle elektrische trajecten in het Noorden komende nacht weer ijzeltreinen om aangekoekte ijzel aan de bovenleidingen te voorkomen.

De bussen van Syntus en Connexxion die een route tot in Drenthe hebben rijden de normale dienstregeling. Lijn 315 tussen Groningen en Emmeloord rijdt niet.

Houd de twitterpagina’s van de vervoerders (@Arriva_NL, @NS_online en @QbuzzGD) voor de meest actuele updates over het wel of niet rijden van de treinen en bussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *