Vanaf zaterdag vertrekken alle bussen op het Hoofdstation weer vanaf hun normale haltes. Na een kleine maand is het tijdelijke busstations langs het Noord-Willemskanaal opgeruimd.

Dat kwam er begin deze maand omdat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling ging rijden. De scholen gingen toen weer open en verwacht werd dat het flink drukker zou worden. Niets bleek minder waar. Veel scholen kozen toch nog deels voor thuisonderwijs via het internet en zodoende werd het niet veel drukker in bus en trein dan voor 1 juni.

Het busstation in Groningen werd tijdelijk verruimd om de anderhalve meter afstand mogelijk te maken. Langs de Stationsweg aan de binnenkant van het station stopten geen bussen meer en sommige lijnen werden verhuisd. Enkele lijnen maakten daarbij gebruik van de tijdelijke haltes bij Rondvaartbedrijf Kool en de Spoorwegpolitie voor de deur.

De Stationsweg werd afgesloten voor autoverkeer en ook deels voor fietsers. Zaterdag werden ook de afsluitingen opgeheven, omdat er geen bussen meer op de weg stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *