De treinen richting Zwolle rijden maandag bij de start van de dienstregeling weer als normaal. Dat meldt de NS zondagavond laat.

Naar verwachting is de reparatie van de kapotte bovenleiding tussen Meppel en Zwolle in de nacht van zondag op maandag omstreeks 2:00 uur voltooid. De bovenleiding werd zondagmiddag even voor 15:00 uur kapot getrokken door een passerende trein. Een chaos in Noord-Nederland was het gevolg.

Vooral in Leeuwarden waren er problemen. Daar wilden duizenden mensen aan het begin van de avond terug naar huis na een bezoek aan de Reuzen van Royal De Luxe, die vandaag hun laatste dag in Leeuwarden hadden. Ook in Zwolle was het druk, onder meer met festivalgangers die van Lowlands terug naar het Noorden wilden reizen.

Treinvervangend vervoer kwam moeizaam op gang doordat er zeer weinig bussen beschikbaar waren. Dat kwam doordat veel bussen werden ingezet in en rond Leeuwarden als pendelbus en veel touringcars in het buitenland of bij andere treinstremmingen reden. Rond 18:00 uur konden meer mensen hun reis vervolgen, toen één spoor was ontdaan van de kapotte bovenleiding die daar op gevallen was en één-voor-één, op aanwijzing van de verkeersleiding, treinen konden passeren. Daarbij was er vooral aandacht voor de situatie in Leeuwarden. Naar de Friese hoofdstad werden dubbeldekkers door de NS gestuurd.

De hele avond werd gereden volgens een dienstregeling waarbij Intercity’s pendelden tussen Groningen en Assen en er Sprinters waren tussen zowel Groningen als Leeuwarden en Zwolle.

Reizigers komen in aanmerking voor restitutie. Afhankelijk van het vervoersbewijs gaat dit om het hele bedrag of een deel daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *