De problemen met een bovenleiding op het spoor tussen Meppel en Zwolle kon niet op een meer ongunstig moment deze zomervakantie komen. Door de problemen rijden er geen treinen naar het Noorden. In Leeuwarden zijn ondertussen tienduizenden mensen op de been vanwege de laatste dag van de Reuzen van Royal De Luxe. Vanaf 18:15 uur is het wel mogelijk een nevenspoor te gebruiken waardoor zeer beperkt treinverkeer mogelijk is. In de Friese hoofdstad worden mensen buiten de poorten van het station gehouden uit veiligheidsoverwegingen.

De reizigers moeten het ondertussen doen met een beperkt aantal treinvervangende bussen. Deze zijn besteld, maar er zijn weinig touringcars beschikbaar door de vakantieperiode. Dat zorgt ervoor dat het op de stations smoordruk is met reizigers die wachten op de dingen die gaan komen.

Een overzicht van de situatie in een aantal tweets:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *