De NS heeft om 11:00 uur besloten alle treinen in Nederland binnen te halen vanwege de storm.

Er is te veel schade aan het spoor en bovenleidingen om snel te repareren en normaal te rijden. Ook op sommige stations is er schade. Treinen reden na 11:00 uur nog door tot het eerstvolgende station en staakten daarna de dienst. Sommige treinen konden niet verder. Daar werden reizigers midden op het spoor geëvacueerd en opgepikt met bussen.

Ook in de avondspits gaat de NS nog niet rijden. Er wordt nu geadviseerd een alternatieve vorm van vervoer te zoeken. Tal van bovenleidingen zijn beschadigd en er liggen veel takken op het spoor. ProRail is bezig de problemen op te lossen, maar heeft daar flink de tijd voor nodig. Mogelijk rijden er de hele avond geen treinen meer, maar er wordt van moment tot moment naar de situatie gekeken.

De treinen van Arriva in Groningen, Friesland en Limburg rijden nog wel. In de rest van het land hebben ook de andere regionale vervoerders de dienst veelal stilgelegd. Arriva zet bussen in tussen Zwolle en Emmen. Men probeert de treindiensten voorzichtig aan weer op te starten.

Dat de situatie op het spoor voor ongemak zorgt, is goed te zien op Twitter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *