Foto: ProRail

Er rijden momenteel veel minder treinen dan normaal tussen de stations van Meppel en Zwolle. Dat komt door een kapotte bovenleiding.

De verstoring zorgt ervoor dat er vrijwel geen treinen rijden tussen Groningen/Leeuwarden en Zwolle. Er rijden enkele bussen, maar er wordt geprobeerd meer bussen te krijgen. Dat is volgens de NS lastig omdat veel touringcars niet beschikbaar zijn wegens vakantie van het personeel en vakantiereizen. Er is één spoor beschikbaar gemaakt door de restanten van de kapotte bovenleiding eraf te halen. Treinen rijden nu één-voor-één hier overheen.

Eerder werd verwacht dat de verstoring tot ongeveer 18:00 uur zou gaan duren, maar het bleek om een grote beschadiging over een lang stuk bovenleiding te gaan. De treindienst kon daardoor niet volledig worden opgestart, maar de NS maakte een opstartplan en kon even na 18:00 uur beginnen met het rijden van een aantal treinen vanuit Leeuwarden. Het gros van de treinen zal zondagavond echter niet meer rijden. Er rijdt eveneens slechts een klein aantal treinen tussen Groningen en Zwolle. Het betreft in alle gevallen Sprinters. De Intercity’s rijden alleen tussen Groningen en Assen. De vervoerder adviseert mensen die geen haast hebben niet op reis te gaan. Het zal de eerstkomende uren flink drukker zijn dan normaal op de stations.

Monteurs van ProRail zijn ter plaatse bezig met reparatiewerkzaamheden. Het is niet duidelijk hoe lang die zullen duren en wat de gevolgen zullen zijn voor de dienstregeling van maandagochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *