Tijdelijk busstation aan de Zaanstraat

Veel busreizigers in Groningen waren donderdagavond onaangenaam verrast toen zij op het Hoofdstation in hun bus wilden stappen. Zij wisten niet dat het station door wegwerkzaamheden aan de Stationsweg buiten gebruik was en er een tijdelijk busstation aan de zuidzijde van het spoor ligt.

Die situatie werd pas begin deze week door Qbuzz gecommuniceerd. Dat komt doordat Qbuzz zelf ook pas laat van de afsluiting van de Stationsweg wist. “Normaal gesproken worden wij goed op de hoogte gehouden, maar nu is het op de één of andere manier misgegaan”, zegt Michel van der Mark van Qbuzz tegen RTV Noord.

Ondertussen begonnen reizigers op sociale media te klagen over het tijdelijke busstation, de voormalige parkeerplaats aan de Zaanstraat. “Mijn oudste wist het ook niet, als een dolle naar het Zuiderdiep gelopen. Toch de bus gehaald die wij wou nemen”, schrijft @NorthLady op Twitter. @Klaassiegrunn spreekt van “ouwe vrouwtjes helemaal in paniek en tot aan de enkels in de blubber”.

De gemeente heeft in allerijl rijplaten aan de Zaanstraat neergelegd voor de inrit naar het busstation en in berm langs de busbaan, waar ook een aantal lijnen stopt. Daarnaast is de voormalige parkeerplaats volgestort met puin om een hardere ondergrond te creëren.

Vanaf vrijdagavond 20:00 uur worden reizigers tot en met zaterdagochtend opnieuw verwezen naar de Zaanstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *