Buurtbus 505 keert niet terug op de weg. Buurtbusvereniging Oostermoer kampt met een tekort aan vrijwillige chauffeurs. Ook zijn de reizigersaantallen gedaald.

Veel chauffeurs zijn gestopt uit angst voor het coronavirus. De vrijwilligers zijn veelal ouder dan 65 jaar en vallen daarmee in de risicogroep. Sinds 1 maart zorgt de coronacrisis er al voor dat het busje tussen Gieten en Stadskanaal niet meer rijdt.

Voorzitter Anneke Huiting spreekt in een schrijven haar waardering naar de vaste klanten uit. “Wij willen onze dank uitspreken naar onze passagiers die in al die jaren hun vertrouwen in ons hadden gesteld. Wij zijn u graag van dienst geweest.”

Buurtbus 505 heeft 28 jaar bestaan en reeds sinds 1993, eerst als lijn 94.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *