Buurtbus_logo

Door de grote stroom asielzoekers kunnen ze het niet meer aan, de vrijwilligers van buurtbus 190 rond Hijken. Het AZC in Oranje legt een enorme extra druk op de lijn.

Het is in het 35-jarige bestaan van de buurtbus nog nooit zo druk geweest. De buurtbusvereniging heeft al een extra busje aan het wagenpark toegevoegd. Deze rijdt op werkdagen tegelijk met de normale buurtbus en biedt plaats aan 16 extra reizigers. Om deze extra bus altijd te laten rijden zijn extra vrijwilligers nodig.

Het COA heeft al toegezegd te helpen met het zoeken naar extra chauffeurs, maar dat heeft nog niets opgeleverd. Daarom nu de oproep voor nieuwe chauffeurs. Benodigd zijn een geschikt rijbewijs en enthousiasme. Potentiële vrijwilligers kunnen zich melden bij het bestuur van de buurtbusvereniging.

[mappress mapid=”2″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *