Welkom op het nieuwe OV Nieuws GD! Op deze site, bereikbaar via www.ovnieuwsuitgroningen.nl en www.ovnieuwsuitdrenthe.nl, zijn en blijven alle nieuwsberichten en veel informatie over het OV in het GD-gebied (provincie Groningen en Drenthe) te vinden. Een rondleiding door de site.

Allereerst; een belangrijke nieuwe functie van de site is dat deze op ieder apparaat goed te bekijken is. De lay-out van de site past zichzelf namelijk aan op de grootte van het gebruikte beeldscherm. Kijk je bijvoorbeeld via je smartphone, dan komen alle berichten onder elkaar te staan. En is het scherm te smal voor het menu? Dan kun je deze aan de rechterkant in- en uit laten klappen.

Bij ieder nieuwsbericht is voortaan een kaartje te zien, waarop staat op welke plek (straat, adres, plaats) het betreffende nieuwsbericht betrekking heeft.

Nu OV Nieuws uit Groningen en OV Nieuws uit Drenthe via dezelfde site werken, wordt het nieuws anders ingedeeld. Om alleen nieuws uit Groningen of alleen uit Drenthe te zien, kan via het menu en het kopje nieuws door worden geklikt naar Groningen of Drenthe.

Tenslotte worden de nieuwsberichten voortaan via ‘tags’ ingezet. Aan de rechterkant van de site staat een tagcloud met de meest gebruikte tags. Zo is het makkelijk om door te klikken naar de berichten over een populair onderwerp, zoals Q-link.

Alvast veel plezier gewenst op de nieuwe site, en mochten er op- of aanmerkingen zijn; deze kunnen worden ingestuurd via het contactformulier. Daar zijn nieuwstips ook welkom.

[mappress mapid=”1″]

5 gedachte over “Welkom op het nieuwe OV Nieuws GD!”
  1. Het logo zou ik aanpassen. “OV Nieuws uit Groningen en Drenthe” klinkt een stuk beter dan “OV Nieuws uit Groningen uit Drenthe”. Het is raar.

  2. Is het ook mogelijk om het OV-nieuws voor Groningen per e-mail te blijven ontvangen? Ik vond het altijd wel handig om het nieuws daar te lezen. 🙂

    1. Het is zeker de bedoeling dat dit terugkomt. Op dit moment wordt gekeken naar de beste oplossing hiervoor, daarom is dit ook nog niet klaar op dit moment.

    2. Jeroen, de functie is inmiddels publiek gegaan en bereikbaar via Nieuwsbrief in het menu. Daar kun je je weer inschrijven voor deze functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *