Woensdag is het 1 juli en is de dienstregeling in het openbaar vervoer weer zoals die was voor de coronacrisis. Het ov is niet meer alleen voor strikt noodzakelijke reizen, dus iedereen is weer welkom. Wel blijven veel maatregelen in de bus en trein van kracht.

Het dragen van een niet-medisch mondkapje blijft voorlopig verplicht. Pedro Peters van branchevereniging OV-NL heeft tegen Nu.nl gezegd dat ov-bedrijven actiever op het dragen van een kapje zal gaan controleren. Reizigers die geen mondkapje dragen riskeren een boete van 95 euro.

De volledige capaciteit in bus en trein mag weer benut worden, maar wel met enkele aanvullingen. Zo is het nog steeds niet de bedoeling dat bussen en treinen vol komen te zitten, blijft de anderhalve meter afstand verplicht en blijft het in de bus vooralsnog verplicht achter in te stappen. Dat betekent dat de rood-witte linten voorin de bus nog even blijven en de voorste stoelen niet beschikbaar zullen zijn. Ook de kaartverkoop in de bus wordt nog niet opgestart, dus het kopen van een e-ticket vooraf of het reizen met de OV-chipkaart blijft noodzakelijk.

De bussen in Groningen en Drenthe zullen slechts drie dagen op volle kracht nog rijden, want vanaf volgende week begint de zomervakantiedienstregeling. Deze duurt tot en met 17 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *