De gemeente Groningen gaat de komende maanden diverse verkeersmaatregelen nemen voor een betere afwikkeling van het busverkeer.

Op het Zerniketerrein wordt het oude zogenaamde ‘busplein’ voor het Willem Alexander Sportcentrum verbouwd tot een ‘slinger’ als verlengstuk van de busbaan in de Zernikelaan. Bussen kunnen dan sneller en comfortabeler doorrijden naar het noordelijke gedeelte van het Zerniketerrein.

Ook bij het transferium bij Hoogkerk wordt iets gedaan aan de afwikkeling van het busverkeer. De oprit naar de A7 richting Groningen wordt op dit moment gebruikt door de bussen richting Groningen om snel bij het transferium te kopen. Vanaf Groningen is dit niet mogelijk en moet worden omgereden via de N372 om de A7 te bereiken. De gemeente gaat in overleg met Rijkswaterstaat de oprit aanpassen zodat deze voor bussen in beide richtingen te berijden is.

Tenslotte gaat de gemeente 85 bushaltes beter toegankelijk maken op diverse locaties in de stad. Deze laatste klus wordt uitgevoerd tussen augustus en december van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *