De gemeente Groningen is van plan om in najaar 2009 de Abrug en de Astraat volledig op de schop te gooien. De brug moet nieuwe brughoofden, een nieuwe riolering en een nieuw wegdek krijgen.

De gemeente denkt ongeveer drie maanden voor deze klus nodig te hebben. In die tijd kunnen voetgangers en fietsers gebruik maken van een noodbrug. Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van dit traject, wat wil zeggen dat een groot aantal buslijnen dit stuk op de route niet zal aandoen.

Waarschijnlijk zal de tijdelijke route als volgt worden: (Aweg) – Eendrachtskade Zuidzijde – Emmasingel – Stationsweg/Centraal Station. In deze constructie komen de haltes aan de Aweg, Hoendiepskade, Astraat, Akerkhof, Zuiderdiep, Emmaplein en Hereplein te vervallen. Tijdens de werkzaamheden kan men wel op het Centraal Station overstappen op een andere buslijn om op de Grote Markt uit te stappen en zo toch in de binnenstad te kunnen komen.

2 gedachte over “Abrug in 2009 op de schop; grote gevolgen voor het busverkeer”
  1. en waar moeten de lijnen 3 en 15 dan langs, die moeten toch mensen naar de binnenstad brengen vanuit vinkhuizen en paddepoel/zernike?

  2. Zoals in het stukje staat, de bussen zullen WAARSCHIJNLIJK (let op: dit is nog niet zeker) vanaf de Westersingel via Aweg/Hoendiepskade – Eendrachtskade – Emmasingel en Eeldersingel naar het station gaan rijden. Er zullen overigens vast en zeker tijdelijke haltes komen of bestaande haltes gaan fungeren als tijdelijke haltes voor de omgeleide buslijnen. We houden via het stremmingen-gedeelte op deze site de bezoekers op de hoogte van de situatie tegen die tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *