Het college van B&W van Groningen willen het stationsgebied in de stad de komende jaren flink op de schop nemen. Hoofdreden is de komst van de tram en het ombouwen van het treinstation.

Grote ingrepen in het plan zijn onder andere om het volledige busstation te verplaatsen naar de zuidkant van het station, nabij het huidige parkeerterrein aan de Zaanstraat. Via een hoge wandeltraverse over de sporen heen moeten het treinstation en stadscentrum vervolgens bereikt kunnen worden. Daarnaast moet het Emmaviaduct worden verbouwd tot boulevard tussen de Zaanstraat en het Julianaplein en moet doorgaand verkeer van de Stationsweg worden geweerd.

Het nieuwe busstation moet onderdeel gaan uitmaken van een nieuw aan te leggen kantorenpark. De benodigde grond voor het nieuwe terrein is nu nog grotendeels in bezit van TNT Post en de Nederlandse Spoorwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *