D66 in de gemeenteraad van Groningen denkt dat volkstuinencomplex Bruilweering in Groningen plaats moet maken voor een nieuwe OV-as.

De gemeente Groningen maakt een einde aan permanente bewoning van de huisjes aan de Bruilweering, en D66 vindt het raar dat Groningen de bewoners vijf jaar de tijd geeft om te vertrekken en niet gebruik maakt van een zogenaamde ‘sterfhuisconstructie’.

D66 denkt dat de bewoners zo snel moeten vertrekken, omdat de gemeente andere plannen heeft met het terrein, namelijk het aanleggen van een OV-as van het Martini Ziekenhuis naar het nog te bouwen transferium Hoogkerk over onder andere de Bruilweering, maar wethouder Frank de Vries ontkent dit.

Volgende maand staat de Bruilweering op de agenda van de gemeenteraad, en D66 wil dan om opheldering vragen.

2 gedachte over “D66 denkt dat Bruilweering moet wijken voor busverbinding”
  1. Dit bericht klopt niet. D66 is juist bang dat de gemeente plannen heeft om in de toekomst een OV-as over Bruilweering te laten lopen. D66 denkt dat gemeente daarom binnen 5 jaar een eind wil aan de permante bewoning in plaats van te kiezen voor een ‘sterfhuisconstructie’. De oplossing die velen, waaronder de bewoners, graag willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *