Het geld voor de snelle busverbinding tussen de kruising Koeriersterweg/Paterswoldseweg en het Emmaviaduct bij het Centraal Station in Groningen is rond. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de laatste vier miljoen euro toegezegd.

Er is nu in totaal twaalf miljoen euro voor het doortrekken van de busbaan Peizerweg beschikbaar. RO/EZ van de gemeente Groningen verwacht dat dit genoeg is om de busbaan tot het Emmaviaduct door te kunnen trekken.

De busbaan houdt nu op bij de kruising Peizerweg/Koeriersterweg. Hierdoor moeten de bussen een omrit via de drukke Paterswoldseweg en Parkweg maken om bij het station te komen. De busbaan wordt in 2008 verlengd tot de Paterswoldseweg. Dat wordt een vrijliggende busbaan die parallel aan de Koeriersterweg komt te liggen. Voor het laatste stukje ontbrak nog geld. Dit is nu toegezegd door het ministerie.

Het overige bedrag van acht miljoen euro komt vanuit de gemeente Groningen en het Regiofonds, een fonds van vier noordelijke gemeenten en de provincies Groningen en Drenthe. RO/EZ van de gemeente Groningen verwacht dat de verlenging van de busbaan tot het Emmaviaduct in 2010 klaar zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *