De gemeente Ameland wil onderzoeken of er belangstelling is om de busverbinding tussen de veerdam in Holwerd en de stad Groningen te herstellen.

Bij het ingaan van de nieuwe busconcessie en dienstregeling in december vorig jaar is de verbinding wegens bezuinigingen geschrapt. Daarnaast werd gemeld dat reizen met de trein naar Leeuwarden om vervolgens vanaf daar met de bus naar Holwerd te gaan sneller ging dan de rechtstreekse bus vanuit Groningen.

Volgens Ameland voorzag de lijn toch in een behoefte. Daarom wil de eilandgemeente onderzoeken of de lijn, al dan niet gedeeltelijk, in ere te herstellen is. Zij roept reizigers op een mail te sturen naar ov@ameland.nl waarin zij aangeven wat het doel van de reis is, met welke boten en op welke dagen men graag zou willen reizen en hoeveel men bereid is voor de busreis te betalen. Vervolgens gaat Ameland samen met het OV-bureau Groningen Drenthe kijken of er een mogelijkheid bestaat om kostendekkend het rechtstreekse vervoer tussen Holwerd en Groningen te herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *