Slechts sinds ruim een maand open en nu maakt hij al kans op een prestigieuze prijs. De hub Roden Centraal is genomineerd voor de titel Meest Duurzame Mobiliteitshub.

Begin september werd de hub geopend in de verbouwde bibliotheek in het dorp. Sindsdien zijn er diverse voorzieningen te vinden, ook voor busreizigers. Zo is er een openbaar toilet wat geopend is van de passage van de eerste tot die van de laatste bus van de dag. Ook is er extra beschutting aan de gevel aangebracht voor wachtende busreizigers.

Op sociaal gebied is er ook voldoende te vinden op de hublocatie. Onder meer de Rabobank en de wijkagent houden er hun spreekuren. De jury van de verkiezing van Meest Duurzame Mobiliteitshub prijst de manier waarop het OV, kennis, horeca en ontspanning samenkomen in Roden.

Begin november wordt bekend of Roden Centraal de prijs wint. Het moet het nog opnemen tegen het idee HUB ME-NU van Witteveen+Bos en tanQyou bij het transferium in Maarssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *