Historisch moment: Eemshaven nu meest noordelijke station/ 1 minuut leestijd

Foto: Twitter/Willem Klootsema

Na jaren van plannen maken, erover praten en bouwen is er woensdagochtend een historisch moment voor de spoorwegen in Groningen. Station Eemshaven heeft de status van meest Noordelijk gelegen station in Nederland overgenomen van station Roodeschool.

Arriva reed om 8:52 uur met de eerste rit vanuit Groningen naar het nieuwe station. Het station ligt nabij de veerterminal van AG Ems waar de boot naar het Duitse eiland Borkum vertrekt.

Het bestaande goederenspoor boven Roodeschool werd over een lengte van vier kilometer verbouwd voor de reizigersdienst. Daarnaast is er drie kilometer nieuw spoor aangelegd naar de veerterminal. Een deel van dit spoor ligt buitendijks op speciaal aangebracht asfalt. Dat is voor het eerst in Nederland.

AG Ems verwacht een flinke toename van het gebruik van de veerdienst. Op alle boten zal door de trein worden aangesloten. Ter gelegenheid van de start van de lijn naar de Eemshaven bieden Arriva, AG Ems en de uitbater van het treintje op Borkum gezamenlijk een all-in ticket aan vanaf ieder treinstation in Groningen of Friesland. Deze kaart kost tot juni 19,95 euro en is verkrijgbaar bij Arriva.

Nieuwsgierig naar de verlenging van het spoor? Speciaal in de trein stappen is niet nodig, in onderstaand filmpje kun je het spoortraject zien vanuit de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *