Een nieuwe ontwikkeling in het openbaar vervoer in Nederland. De “Livingbus” van het gelijknamige bedrijf moet de busreiziger onderweg meer comfort bieden. En Groningen wordt als een geschikte proefregio gezien.

Volgens Jan Lachman van Livingbus komt dat door de afstanden die in dit gebied worden afgelegd. ‘Rond Groningen zijn veel drukke buslijnen over lange- en middellange afstand, zoals de populaire lijn tussen Groningen en Emmen.’ In de Livingbus moet de reiziger zich wanen als in de huiskamer thuis.

‘We maken een hele nieuwe opstelling van het meubilair. Zo gaan we in een groot deel van de bus de -overigens zeer comfortabele- banken opstellen met de rug tegen de ramen. Iedere zitplaats krijgt daarbij de beschikking over een tafeltje en eigen tv- en internetscherm. Daarop zijn diverse populaire apps beschikbaar, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt tv-programma’s te kijken of snel en veilig de mail te checken. Voor de mensen die liever op eigen apparaten werken is er snel wifi beschikbaar’, aldus Lachman.

Met gekleurd licht dat aan te passen is per stoel, verse koffie en een koelkastje waarvan de inhoud tegen een lage prijs verkrijgbaar is, wil Livingbus de reis een stuk persoonlijker maken. ‘Wij hopen met deze mogelijkheden de automobilist uit de auto te krijgen. Gezien de aanstaande ombouw van de ringweg in Groningen, is dat geen gek idee voor deze regio. We willen de bus richting het comfort van de trein, of beter nog, het vliegtuig brengen.’

Of er daadwerkelijk interesse vanuit onze regio voor de bus is, is niet bekend. Livingbus zegt binnenkort de eerste artist impressions van haar voertuig te willen delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *