Reizigers waarderen het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe nog steeds erg goed. Dat blijkt uit de cijfers van de OV Klantenbarometer over 2019.

Betere cijfers waren er te zien voor het reguliere busvervoer in Groningen en Drenthe. Het rapportcijfer ging van een 7.6 naar een 7.7. Het hoogwaardige openbaar vervoer (Qlinks en Qliners) bleef gelijk met een rapportcijfer 7.8.

De regionale treindiensten in Groningen stegen ook in waardering. Ook daar ging het gemiddelde cijfer van een 7.6 naar een 7.7.. Op de Vechtdallijnen, waar de lijn tussen Emmen en Zwolle bij hoort, ging de waardering omlaag van 7.8 naar 7.7.

Wat betreft de tarieven zijn de cijfers wel minder goed. De reizigers geven de tarieven voor de reguliere bus een 6.1 en voor de HOV-lijnen een 5.6. Ook bij de treindiensten worden hiervoor lagere cijfers gegeven. De informatievoorziening bij vertragingen en verstoringen scoort ook fors lager dan andere onderdelen.

De provincies Groningen en Drenthe doen het traditioneel goed in de barometer, vooral op het gebied van HOV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *