Het Groninger openbaar vervoer wordt, zowel op gebied van bus- als treinvervoer, bovengemiddeld gewaardeerd. Dat blijkt uit onderzoeksgegevens van de OV Klantenbarometer van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer.

Gemiddeld wordt het openbaar vervoer in Nederland gewaardeerd met het rapportcijfer 7,2. In de provincie Groningen wordt het busvervoer gewaardeerd met een 7,4, het vervoer op de spoorlijnen Groningen – Nieuweschans en Groningen – Roodeschool met een 7,2 en het treinvervoer op de lijn Groningen – Delfzijl met een 7,3. Vooral het gemak bij in- en uitstappen, de rit in het algemeen en het makkelijk vinden van een zitplaats scoren hoog.

Doordat het onderzoek in 2009 is uitgevoerd, gaat het om resultaten die door Arriva zijn geboekt. “Voor Qbuzz en de andere nieuwe vervoerders is het zaak om deze trend vast te houden en zelfs te verbeteren door de reiziger continu centraal te stellen. We gaan voor een 8!”, aldus waarnemend voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het OV-bureau Rob Bats over het busvervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *