De Groninger Studentenbond waarschuwt studenten die klaar zijn met hun studie goed op het stopzetten van hun OV-chipkaart te zetten. Volgens de bond zit de procedure van het stopzetten vol met fouten en onduidelijkheden.

Studenten die stoppen met hun studie moeten bellen met de OV-chiplijn om het studentenreisproduct op hun chipkaart stop te laten zetten. Doen zij dit niet, dan riskeren zij een halfmaandelijkse boete. Deze lijn is echter niet altijd goed te bereiken. Ook kreeg de studentenbond klachten van studenten die geen brief hebben gekregen waarin wordt vermeld dat zij naar een automaat moeten om hun opzegging te bevestigen. Ook zijn er nog studenten die op de automaten kregen te lezen dat hun product stopgezet was terwijl dit uiteindelijk niet het geval bleek. Al deze studenten raken nu gedupeerd door de boete van DUO.

De Groninger Studentenbond wil nu dat DUO en OV-chipkaartfabrikant Trans Link Systems de studenten meer duidelijkheid gaan verschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *