De OV-Studentenchipkaart is inmiddels in het bezit van vrijwel alle studenten die recht hebben op studiefinanciering. Nog niet iedereen heeft zijn of haar kaart geactiveerd met het studentenreisproduct en dat moet gebeuren voor dinsdag 16 maart om het recht op vervoer met de studentenkaart te behouden.

Om meer studenten zo snel mogelijk naar de ophaalpunten te krijgen, komen de vervoerders met een actie. Iedereen die een studentenreisproduct 2010 heeft gehaald of nog op gaat halen, maakt kans op een wintersportvakantie voor zes personen of een Apple iPad, de veelbesproken, maar nog niet verkrijgbare tabletcomputer van Apple. Studenten hoeven niets extra’s te doen en doen na het opladen van hun kaart automatisch mee met de wedstrijd. Een notaris zal de winnaars trekken.

Wanneer studenten hun reisproduct niet voor 16 maart ophalen en na deze datum toch met hun papieren studentenkaart of onopgewaardeerde OV-chipkaart gaan reizen, reist zonder geldig plaatsbewijs. Om de reis dan af te mogen maken moet er ter plekke, in de bus, een gele kaart van twintig euro worden gekocht. Daarom raden vervoerders studenten aan zo snel mogelijk het reisproduct op te halen, bij voorkeur overdag tussen 12 en 16 uur, omdat het dan rustiger is bij de meeste ophaalautomaten. Hier staat een overzicht met de ophaalautomaten in de provincie Groningen.

LET OP: de ophaalpunten ‘Kiosk Groningen’ aan het Stationsplein 4 en ‘Rijksuniversiteit Groningen’ aan de Broerstraat 4 zijn drukke ophaalpunten en het wordt aangeraden een ander ophaalpunt uit te zoeken om onnodig lange wachttijden te voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *