Met de start van het nieuwe studiejaar gaat Q-link 15 naar de Zernike Campus weer rijden. Ook op andere lijnen worden aanpassingen gedaan ten opzichte van de situatie van voor de zomervakantie.

Lijn 15 gaat eens per kwartier rijden, wanneer het rustiger is kunnen er ritten uitvallen. De bus rijdt tussen 7:30 en 20:00 uur doordeweeks.

Op P+R Hoogkerk wordt de perronindeling licht aangepast. De lijnen die op perron E vertrekken worden verplaatst naar perron F. Zo wordt perron E vrijgemaakt voor bussen die moeten opladen.

Op de volgende lijnen vinden ook wijzigingen plaats:

Lijn 27 (Hoogeveen – Emmen)
De bus van 06:54 uur van Emmen naar Hoogeveen vertrekt 12 minuten later, om beter aan te sluiten op de schooltijden in Hoogeveen. De nieuwe vertrektijd is 7:06 uur uit Emmen, met aankomst op Hoogeveen, Station om 8:00 uur.

Lijn 36 (Oldehove – Winsum)
Deze bus gaat tussen 9:00 en 12:00 uur vaker rijden. Er rijdt ieder uur een 8-persoonsbusje.

Lijn 95 (Nieuw Schoonebeek Grens – Emmen)
De vertrektijden in de middag worden met een half uur verschoven.

Lijn 133 (Groningen – Surhuisterveen)
Twee ritten krijgen een licht aangepaste route. De bus van 7:08 uur richting Surhuisterveen en die van 15:27 uur richting het Hoofdstation gaan rijden via sociale werkvoorziening Iederz en stoppen bij de halte Peizerweg 128. De andere voormalige haltes aan de Peizerweg (bij de meubelboulevard en de opslag van BAT Niemeyer) blijven vervallen.

Qliner 314 (Drachten – Groningen)
De tijden van twee bussen in de avond van Drachten naar Groningen wijzigen met drie minuten. De nieuwe aankomst- en vertrektijden zijn:

  • Vertrek 18:06 uur Drachten, Himsterhout – Aankomst 18.53 uur Groningen, Hoofdstation
  • Vertrek 19.06 uur Drachten, Himsterhout – Aankomst 19.52 uur Groningen, Hoofdstation

Lijn 637 (Zoutkamp – Zuidhorn)
Alle bussen in de ochtend vertrekken een half uur eerder dan in de oorspronkelijke dienstregeling. Zo kunnen leerlingen van het Kamerlingh Onnes eerder op school komen. De eerste bus vanuit Zoutkamp vertrekt om 6:56 uur, met aankomst in Zuidhorn om 7:23 uur. Lijn 637 blijft in Zuidhorn aansluiten op Q-link 2 en de treinen naar Groningen en Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *