Na twee jaar werken is de verbouwing van het spoorknooppunt bij Herfte, net boven Zwolle, klaar. De nieuwe dive-under zorgt ervoor dat treinen uit de richting van Meppel en uit de richting van Emmen niet meer op elkaar hoeven te wachten.

De sporen liggen nu los van elkaar. Ook is het spoor tussen Zwolle en Herfte verdubbeld. Tot op heden was de minste geringste vertraging al genoeg om ook de trein uit de andere richting te vertragen, maar dat probleem is verleden tijd.

Ook zorgt een probleem tussen Meppel en Zwolle bijvoorbeeld niet meer automatisch voor verstoringen tussen Zwolle en Emmen. Dit betekent een flinke upgrade voor het spoor in Noord-Nederland.

De dive-under is een onderdeel van meerdere projecten op het spoor in het noorden waarvoor zo’n 1 miljard euro wordt gespendeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *