De nieuwe dienstregeling ingaande per 9 december brengt niet alleen wijzigingen op de buslijnen met zich mee, maar ook op het gebied van tarieven. Zo worden de Eurokaartjes in prijs verhoogd en komt er een nieuwe dagkaart voor in de daluren en vakanties.

De Eurokaartjes gaan voortaan twee euro kosten voor twee zones of een rit binnen een stad, vijf euro voor een reis op de middellange afstand en acht euro voor een reis met een langere afstand. Nieuw is dat gebruikers van de OV-chipkaart vanaf 9 december ook niet langer meer dan acht euro per rit gaan betalen, dat wordt het maximum tarief per rit. Ook mogen gebruikers van een OV-chipkaart voortaan twee kinderen tussen de 4 en 11 jaar gratis meenemen, net als bij de Eurokaartjes al het geval is.

Nieuw is verder de introductie van de Dal-Dagkaart. Dat is een kaart waarmee doordeweeks na 9 uur en in de weekenden en vakanties de gehele dag met de bussen in Groningen en Drenthe gereisd kan worden. Ook voor de nieuwe dalkaart geldt dat maximaal twee kinderen t/m 11 jaar gratis met een volwassene mee mogen rijden. De Dal-Dagkaart kost tien euro en is te koop bij de buschauffeur.

Met de introductie van de nieuwe tarieven en de ingebruikname van de nieuwe dienstregeling hoopt het OV-bureau 5,5 miljoen euro te bezuinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *