Foto: Fietsersbond Assen

Tien stations in Groningen en Drenthe krijgen op termijn een grotere fietsenstalling, waar bij acht een robot fietsen wegzet en weer ophaalt. De tien horen tot een groter landelijk plan dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deze week presenteerde.

Het gaat voor beide provincies om de stations Groningen, Groningen Noord, Groningen Europapark, Emmen, Bedum, Grijpskerk, Winschoten, Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Martenshoek. De acht geautomatiseerde fietsenstallingen werken met verdiepingen, waarbij de robot als een soort lift fungeert.

De grotere stallingen komen op plekken die door de overheid als belangrijk openbaar vervoer-knooppunt worden gezien en waar in de komende jaren veel huizen gebouwd gaan worden.

De komende tijd moet duidelijk worden hoe de plannen precies hun beslag gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *