De busconcessie voor Groningen en Drenthe, uitgevoerd door Qbuzz, is met twee jaar verlengd. Opdrachtgever OV-bureau Groningen Drenthe maakte dat dinsdag bekend.

Volgens het bureau is Qbuzz een goed opererende opdrachtnemer gebleken. Wanneer de samenwerking met Qbuzz zou bevallen had het OV-bureau de optie om de concessie met twee jaar te verlengen, hetgeen men nu gedaan heeft.

Met de verlenging wil het dagelijks bestuur van het OV-bureau vasthouden aan de kwaliteit die nu geboden wordt. Ook zegt het bureau geld uit te sparen omdat een nieuwe aanbesteding mogelijk duurder zou uitvallen dan een verlenging van het huidige contract.

Qbuzz is verheugd met de beslissing en wil in de komende jaren samen met het OV-bureau verder werken aan de verbetering van het busvervoer in Groningen en Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *