De busbaan langs de Peizerweg en Koeriersterweg in Groningen, zal uiterlijk in 2013 worden verlengd naar het Hoofdstation. Daarmee zal de volledig vrijliggende busbaan vanaf het toekomstige Transferium Hoogkerk naar het station worden voltooid.

De nieuwe route zal langs het spoor en de voormalige Nelf Nederlakken-locatie worden aangelegd. Bij het Noord-Willemskanaal zal een nieuwe, omhoog lopende brug komen die bovenaan op het Emmaviaduct zal worden aangesloten. Op het Emmaviaduct zal een vrije busbaan aangelegd worden waardoor er een vrije route naar het Hoofdstation ontstaat. Ook wanneer het busstation naar de zuidkant van de treinsporen wordt verplaatst, zal dit geen probleem worden voor de nieuwe busbaan en brug. Deze worden toekomstbestendig ontworpen waardoor er geen aanpassingen hoeven plaats te vinden wanneer de bussen een nieuwe stationshalte krijgen.

De kosten voor de aanleg van het laatste gedeelte van de busbaan bedragen ongeveer 12 miljoen euro. Het Rijk betaalt mee aan de OV-as.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *