Suzanne Alberts maakt OV-vakantiefoto van 2013/ 1 minuut leestijd


De winnende foto
De 23-jarige Suzanne Alberts uit het Gelderse Didam heeft de OV-vakantiefoto van het Jaar-verkiezing 2013 gewonnen. De verkiezing, georganiseerd door de website OV Nieuws uit Groningen, werd voor de eerste keer gehouden. Het is een variant op de drie keer eerder succesvol georganiseerde Busfoto van het Jaar-verkiezing van de site.

Deelnemers konden een foto van iedere vorm van openbaar vervoer in de hele wereld inzenden, het liefst foto’s van een vakantie. Suzanne Alberts is dit jaar op vakantie geweest in Londen en maakte daar een foto van een moderne dubbeldeksbus toen deze onder vlaggen van diverse landen doorreed. De foto is voorzien van een fotofilter in de populaire smartphone-app Instagram.

OV Nieuws uit Groningen-eindredacteur Kevin van der Laan: “de jury had een moeilijke taak met het selecteren van de vijf eindgenomineerde foto’s. De bezoekers van de site lieten duidelijk een voorkeur zien. Vierenveertig procent van de stemmen ging naar de foto van Suzanne Alberts. De jury heeft deze foto uiteindelijk genomineerd omdat ze vond dat anno 2013 apps als Instagram ongekend populair zijn en gebruikers er steeds mooiere foto’s mee maken.”

Als prijs wordt de foto tot en met het einde van dit jaar als kopfoto van de website geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *