ProRail gaat de laatste werkzaamheden uitvoeren aan het spoor tussen Groningen en Veendam/Leer. Tussen Groningen en Nieuweschans wordt op vijf plekken tegelijk gewerkt deze week.

Het gaat om circa 1000 meter nieuw spoor bij Zuidbroek, 200 meter nieuw spoor bij Waterhuizen en aldaar ook nog vernieuwing van vijf wissels. Een deel van het schouwpad wordt vernieuwd nabij station Hoogezand-Sappemeer en de overweg Kalkwijk krijgt er nieuwe beplating voor het wegverkeer.

Meest opvallende klus is het vernieuwen van het spoorviaduct over de N33. Er komt een breder viaduct omdat Rijkswaterstaat en de provincie er de autoweg verbreden. Woensdag zal het oude viaduct verwijderd worden en vrijdag het nieuwe erin worden gezet. Het weekeinde is dan nodig voor afwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *