Foto: Jorne Bonte/Twitter

Een wisselstoring op het spoor tussen Assen en Beilen heeft zaterdagmiddag gezorgd voor chaotische taferelen op het station van Assen.

Treinreizigers die strandden in Assen wilden hun reis richting Zwolle vervolgen. De NS hadden echter in eerste instantie geen bussen ingezet. Reizigers besloten daarop gebruik te maken van lijn 23 naar Beilen, om daar de treinreis te kunnen vervolgen. Ongetwijfeld hadden de reizigers geen problemen verwacht, totdat bleek dat lijn 23 op zaterdag met een taxibusje wordt gereden. Gevolg; er konden slechts acht passagiers mee terwijl er ruim honderd mee willen.

Voor de taxichauffeur was het dus een goede dag maar de meeste reizigers moesten dus alsnog wachten op vervangend vervoer. En dan was er ook nog eens extra drukte door werkzaamheden aan het spoor tussen Leeuwarden en Meppel, waardoor reizigers via Groningen moesten omreizen. Ook op station Beilen leidde dit alles tot chaos. Toen er na enige tijd wachten eindelijke vervangende bussen aankwamen, was er niemand van de NS om de reizigersstromen te begeleiden, zo wordt gemeld op Twitter. Uiteindelijk heeft een vrijwilliger zich opgeworpen als coördinator bij de bussen.

De verstoring was zaterdagmiddag rond half vier verholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *