Sinds een aantal weken is het stationsgebouw van Assen open en de hoge trap over het spoor verwijderd. Dat betekent dat gebruikers nu via een andere route naar de perrons gaan. De nieuwe fietsenstalling is nu ook open. Er is alleen geen of slechte bewegwijzering, en dat zorgt nu voor chaotisch geparkeerde tweewielers bij het stationsgebouw.

Bij de ingang van het nieuwe gebouw staan her en der fietsen en brommers geparkeerd. Ook de directe omgeving ontkomt niet aan de drukte. Arcadis, dat tegenover het nieuwe stationsgebouw is gevestigd, heeft nauwelijks nog plaats voor de deur voor fietsen van haar bezoekers. Daar heeft men de gemeente ingeschakeld, die nu naar de situatie gaat kijken.

De gemeente kan echter niet de hele situatie veranderen. De fietsenstalling bij het station is namelijk van de NS. Zij zijn ook verantwoordelijk voor betere bewegwijzering. De gemeente gaat wel rondom het station, waar zij wel verantwoordelijk is, wegwijzers plaatsen.

Het wildparkeren kan ook nog een andere oorzaak hebben. Alleen de eerste 24 uur is het gebruik van de nieuwe stationsstalling gratis. Voorlopig gaat de gemeente nog niet in de omgeving optreden. Men wacht eerst de gewenningsperiode af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *