Het is de afgelopen week een chaos geweest rondom de Petrus Campersingel met bussen. Dit komt doordat de weg is afgesloten wegens wegwerkzaamheden.

Door de afsluiting moeten bussen vanaf de Oostersingel naar de hoofdingang van het UMCG door een ‘rondje Hanzeplein’ te doen. Ook wordt er wel via de L.J. Zielstraweg gereden. De afgelopen week bleken deze routes ongeschikt voor de gelede Citybussen te zijn. Daarom is er een tijdelijke halte geplaatst voor lijn 22 aan de Oostersingel ter hoogte van het Hanzeplein

Naast de afsluiting zijn er problemen rond de nieuwe busbaan aan de Europaweg. De Citybussen  rijden er bij langs in plaats van erover, omdat het niet is toegestaan vanaf de busbaan af te slaan naar het Damsterdiep.

Volgende week rijden de Citybussen niet over de Sontweg maar over de Europaweg vanwege werkzaamheden aan de kruising Bornholmstraat/Sontweg. Een week later zullen de bussen wel weer langs winkels als Ikea en Saturn rijden.

Een gedachte over “Chaos bij Petrus Campersingel”
  1. Wat mij ook opvalt is dat lijn 178 op de Europweg niet linksaf slaat naar de Griffeweg zoals het busboekje ook aangeeft, maar rechtdoor via het Damsterdiep, Gedempte Kattendiep, Gedempte Zuiderdiep en Hereplein naar Groningen CS gaat. Nergens wordt de reiziger hier over geinformeerd. De terugreis gaat de bus juist wel via de Griffeweg.
    Vermoedelijke oorzaak: ook op dit punt geeft het busstoplicht alleen “groen” voor rechtdoor ipv ook linksaf…
    En nog steeds maken de buschauffeurs geen gebruik van de kleine busbaan vanaf de keerlus bij de P3/Euroborg op de Boumaboulevard. Ik gok dat ze denken dat die nog steeds niet goed werkt (voorheen moesten bussen een paar minuten wachten terwijl het overige verkeer wel groen kreeg), maar volgens mij werkt dat busstoplicht al weer correct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *