Vanaf maandag gaat de reguliere dienstregeling weer in, ook voor de studenten die gebruik maken van de Zernike Campus in Groningen. Zij krijgen meer directe mogelijkheden om op school te komen.

Allereerst gaan er meer ritten van lijn 15 onder lijnnummer 115 -en dus non stop vanaf het station naar Zernike- rijden. In de daluren gaan er in beide richtingen vier bussen per uur als lijn 115 rijden. Tijdens de ochtendspits blijven er acht bussen per uur als lijn 15 rijden richting Zernike.

Naast de verandering op lijn 15 komen er drie directe buslijnen vanuit de provincie maar Zernike. Het gaat om rechtstreekse lijnen vanuit Appingedam, Winsum en Winschoten. Die laatste heeft in het verleden al bestaan maar is destijds wegens een te lage bezetting geschrapt. De nieuwe lijnen stoppen tussen het vertrekpunt en de Zernike Campus nergens en kennen allemaal een rit in de ochtendspits richting de campus welke aankomt voor 8:30 uur. De nieuwe buslijnen zijn een samenwerking tussen de provincie Groningen, het OV-bureau Groningen Drenthe, Arriva en Qbuzz.

Ook buiten de Zernike Campus verandert er iets; lijn 8 krijgt aangepaste vertrektijden tussen Station Noord en het Centraal Station. De lijn had een ruimere rijtijd gekregen vanwege de aanleg van de busbaan aan de Europaweg. Nu deze klaar is is de extra rijtijd niet meer nodig en wordt deze weer uit de dienstregeling gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *