Een onaangename verrassing voor reizigers sinds gisterochtend. Scholieren en studenten die geen meivakantie meer hebben moeten richting school met het openbaar vervoer, dat nog volgens de vakantieregeling rijdt. Het gevolg is dat het erg druk en chaotisch in bus en trein is.

Qbuzz en Arriva rijden deze week beide de vakantiedienstregeling. De opdrachtgevers kiezen hiervoor omdat een deel van het Noorden nog meivakantie heeft, en er dus minder reizigers werden verwacht. Dat laatste lijkt wat verkeerd te zijn ingeschat.

Rond sommige onderwijsinstellingen rijden extra bussen, omdat zij ruim van tevoren hebben aangegeven in bedrijf te zullen zijn deze week. Voor het gros van de scholen en opleidingen geldt dit echter niet.

Het probleem is dat het door onder meer personele bezetting niet mogelijk is om snel de dienstregeling alsnog aan te passen. Daardoor blijft de drukke situatie ook dinsdag en woensdag bestaan.

Qbuzz heeft wel extra bussen op afroep klaargezet, onder meer in Emmen. De vraag is of dat afdoende zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *