De zomervakantiedienstregeling bij de bussen in Groningen en Drenthe duurt dit jaar slechts zes weken. De voorgaande jaren was dit nog zeven tot acht weken. Het OV-bureau neemt de maatregel omdat er steeds meer forenzen gebruik maken van de bus.

Zij hebben minder lang vakantie dan scholieren en studenten en hebben dus eerder weer behoefte aan een hogere frequentie. Tijdens de zomervakantie rijden, vooral op Qliners en Q-links, minder bussen per uur. Dat betreft vooral de doordeweekse dagen, in weekenden rijdt er buiten de vakanties sowieso al minder rond.

Waar nodig worden wel extra bussen ingezet. Dat is bijvoorbeeld bij grotere evenementen en op lijn 163, die aansluit op de boot van- en naar Schiermonnikoog. Alle tijden zijn op te vragen via de reisplanner van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *