ProRail voert dit weekend werkzaamheden uit op het spoor tussen Groningen en Veendam/Bad Nieuweschans/Leer. Daardoor rijden er het hele weekend geen treinen maar bussen.

Er wordt een dienst uitgevoerd met zowel stop- als snelbussen. Er rijden stopbussen naar Winschoten en tussen Zuidbroek en Veendam (8-persoonsbusjes) en Winschoten en Leer. Op het traject Groningen – Veendam rijden eveneens snelbussen, deze rijden echter alleen op zaterdag. Het kan zijn dat er afhankelijk van de bestemming moet worden overgestapt. Station Groningen Europapark wordt niet aangedaan, tussen Europapark en hoofdstation in Groningen kan worden gereisd per bus of Sprinter van de NS.

De bussen kunnen worden gebruikt met een geldig vervoersbewijs. Reizigers met een OV-chipkaart moeten wel in- en uitchecken op de betreffende stations bij een paaltje van Arriva.

Op het traject naar de Randstad wordt dit weekend eveneens aan het spoor gewerkt, tussen Lelystad en Almere. Daardoor rijdt de Intercity Groningen – Schiphol/Den Haag Centraal niet verder dan station Lelystad Centrum. Reizigers naar de Randstad kunnen omreizen via Utrecht Centraal. Tussen Lelystad Centrum en Almere Centrum rijden bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *