Een proef met vandalismebestendige bushokjes in de stad wordt met een aantal jaren verlengd. Ondanks dat er minder bushokjes worden vernield, willen B&W van Groningen het aantal vernielde bushokjes nog verder terugdringen.

In de proef, welke sinds medio 2010 loopt, zijn twee abri's op geheime locaties in de stad voorzien van lexaanruiten. Dat is een soort plexiglas. Ook het frame van de hokjes werd aangepast. Inmiddels heeft de gemeente van één van de geheime hokjes de locatie bekend gemaakt. Dit is de halte Kempkensberg aan de Helperzoom, onder de tunnel. Deze abri zal binnenkort weer worden voorzien van normaal glas omdat men wil testen of het lexaan van slechtere kwaliteit en uiterlijk wordt door bepaalde weersomstandigheden. Het hokje onder de tunnel stond te beschut. Overigens is aan het hokje één maal schade gemeld sinds de ombouw, toen was er een lexaanruit uit het frame gedrukt. Aan de andere abri is geen schade gemeld in de proefperiode.

De locatie van het andere hokje wordt geheim gehouden omdat deze wel onder de proef blijft vallen. Er komt wel weer een tweede proeflocatie, maar dat zal aan een andere abri in de stad zijn. Ook deze nieuwe locatie wordt geheim gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *