Ook de stad Groningen krijgt aardgasbussen. Foto: Cas Klamer

De concessies voor het stads- en streekvervoer in de provincie Groningen met vervoersmaatschappij Arriva zijn tot half december 2009 verlengd. Dat heeft het OV-bureau Groningen Drenthe maandag bekend gemaakt.

Het contract is verlengd zodat het OV-bureau en de gemeenten extra tijd krijgen om een plan te maken voor het verbeteren van het openbaar vervoer. Men wil bijvoorbeeld het gehandicaptenvervoer beter afstemmen op het openbaar vervoer. Ook zullen de bussen uitgerust worden met TFT-schermen met reisinformatie.

Arriva moet wel een aantal verbeteringen doorvoeren. Zo worden er voor de P+R-lijn die vanaf januari tussen Haren en Groningen gaat rijden worden acht nieuwe gelede aardgasbussen aangeschaft. Verder wordt de OV-chipkaart ingevoerd in alle bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *