Vanaf 6 januari 2008 zullen er twee nieuwe Connexxion-lijnen in Groningen komen. Het gaat om de nieuwe Qliner 325 en de eveneens nieuwe lijn 515. Verder zal Qliner 315 uitgebreid worden.

Uitbreiding op Qliner 315
De dienstregeling van lijn 315 zal flink worden uitgebreid. Zo zullen er in de spits op de drukste trajecten minimaal vier tot vijf bussen per uur gaan rijden. Er komen hierdoor meer reismogelijkheden. Deze lijnen krijgen aparte nummers om verwarring te voorkomen. Dit worden de lijnnummers 325 en 515. Qliner 351 (Bolsward – Heerenveen) zal in de middag door gaan rijden als lijn 315 naar Groningen. Hierdoor ontstaat er een directe verbinding tussen Bolsward en Sneek met Groningen. Deze ritten worden geboden tussen 6:00 uur en 9:00 uur en tussen 15:00 uur en 18:00 uur. Verder komt er een luxe achtpersoonsbus in Qliner-kleuren om op de drukste moment de capaciteitsproblemen op te vangen.

Nieuwe Qliner 325
Qliner 325 is een nieuwe, rechtstreekse Qliner-verbinding tussen Emmeloord en Groningen via Joure. Deze nieuwe Qliner stopt dus niet in Heerenveen. Op zondagavond en maandagochtend rijden er zes ritten in de richting Groningen en op donderdagmiddag en vrijdagmiddag rijden er vier ritten in de richting Emmeloord.

Lijn 515, rechtstreeks naar het Zernikecomplex
Lijn 515 is een nieuwe lijn van Joure naar het Zernikecomplex in de stad Groningen via Heerenveen. Op deze lijn zullen ‘s ochtends vier ritten in de richting Zernikecomplex rijden (tussen 7:00 uur en 11:00 uur) en ‘s middags vier ritten in de richting Heerenveen/Joure (tussen 15:00 uur en 19:00 uur). Deze lijn zal worden uitgevoerd met bussen die eerst op de Hanzelijn reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *