Vanaf de invoering van de nieuwe dienstregeling op 13 december tot en met 3 januari mogen reizigers van Qbuzz en Arriva Touring met twee personen op één Eurokaartje reizen. Dit is een introductieaanbieding voor de nieuwe dienstregeling.

Belangrijke verandering in de nieuwe dienstregeling is het doortrekken van lijn 7 vanaf Europapark naar het Centraal Station via de Hereweg en Kempkensberg. Vanaf hier rijdt lijn 7 door als lijn 4 naar Hoogkerk. Dit betekent voor reizigers op de lijnen 4 en 7 elk half uur een directe verbinding met een grote bus tussen het Oosterpark en Hoogkerk, waarvan één keer per uur via Europapark. Daarnaast blijft ook de speciale FC Groningen-pendel tijdens FC Groningen-wedstrijden rijden vanaf het Noorderstation via Oosterpark naar de Euroborg.

Lijn 20 zal volledig komen te vervallen. Deze lijn is niet meer noodzakelijk na het doortrekken van lijn 7 naar het Centraal Station.

In plattelandsgebieden zal de LijnBelBus geïntroduceerd worden. Deze vorm van kleinschalig openbaar vervoer biedt een aanvulling en vooral garantie op één keer per uur openbaar vervoer in plattelandsgebieden tussen acht uur ‘s morgens en elf uur ‘s avonds. Wanneer er geen grote bus meer rijdt, kan de LijnBelBus gereserveerd worden. Dit dient maximaal een uur voor vertrek te gebeuren. Onder andere de Servicelijnen rondom Winschoten zullen verstrekt gaan worden door de LijnBelBus.

De lijnen 134, 673 (deels) en 679 worden opgeheven. Lijn 134 en 679 zijn vaak onderbezet, omdat er tussen Groningen en Holwerd en Groningen Zernike en Scheemda snellere alternatieven zijn. Ook lijn 673 was onderbezet in de middagspits. In de ochtendspits blijft lijn 673 richting Groningen rijden, als goedkoper alternatief. In de ochtendspits moet in Qliner 302/312 namelijk toeslag betaald worden, in de middagspits niet waardoor veel reizigers kozen voor de Qliners als sneller alternatief.

Andere belangrijke wijziging richting Stadskanaal en Emmen is de verplaatsing van de halte in Gieten voor de Qliners. Deze wordt verplaatst vanaf de Brink naar de brandweerkazerne aan de Oelenboom. Alleen lijn 10 en de buurtbus blijven via de Brink rijden.

Voor alle wijzigingen in uw gemeente kunt u kijken op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe, www.ovbgd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *